Ahogy már említettem, fesztiválra elsősorban igenis a zenekarok miatt járok (vagy legalábbis a zenekarlista dönti el főként, hogy melyik fesztiválra megyek, nyilván a társaság sem tud teljesen mellékes lenni). Ennek illusztrálására elkezdem felsorolni, miért is az AzFesztre esett idén a választás.

Az első szemrevételezendő zenekarról igazából nem tudok túl sokat, még csak egyszer hallottam őket valamikor az A38-on. Halvány emlékeim szerint a Kerekes band igen hangulatos, energikus koncertet tud adni, rendkívül izgalmas hangszereléssel. Ők magukat ethno-funk kategóriába sorolják. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez egy értelmes kifejezés, vagy ha az, akkor tényleg az ő zenéjüket jelentené. De ez igazából mindegy, mert jól hangzik és még a zene is jó.

Az ethno része a dolognak teljesen világos, nagyon erősen építkeznek népzenei elemekből, használnak hagyományos és feltúrbózott hagyományos hangszereket is (lásd például: elektromos duda). Ezt keverik meg rockos-popos hangzásokkal, indőnként pszichedelikus betétekkel. Igen, az effektezett koboz kifejezetten szórakoztató dolog.

http://www.kerekesband.hu/

Szerző: silex  2009.07.22. 13:25 Szólj hozzá!

Címkék: előzeteses fesztiválos

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr471260906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása