A Zuboly a nonszensz-dadaista népzene élvonala. Ha egyátalán van még valaki rajtuk kivül, aki ilyet csinál. Az egyik legkellemesebben elborult tömény baromkodás, amit valaha hallottam. Ez zeneileg és szövegileg egyaránt értendő. A teljesen akusztikus - nagyrészt hagyományos hangszereket felvonultató - felállásból diszkóhangzást kihozni már önmagában sem kis teljesítmény. Ezt megfejelve egy tágan értelmezett népzenei, szabadon összeasszociált, valamitől mégis irányítottnak tűnő káosszal meg maga a létező zsenialitás.

A legutóbbi koncertjükön bizonyos szinten csalódást okoztak (MC Busa ott sem volt, beatbox helyett valódi szekvenszer és ilyesmik), remélem idővel rátalálnak arra, hogy ebből a telítettebb felállásból hogyan lehet tényleg ütőset, jót kihozni. Mert a régi - négytagú - verzió abszolút lenyűgöző volt.

http://www.zuboly.com

Szerző: silex  2009.08.05. 10:00 Szólj hozzá!

Címkék: előzeteses fesztiválos

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr691286276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása