Ismét csakbennhajógerendázattó, ismét köszi nekik a figyelemfelkeltést. Most Lorus. Most progrock-jazzrock instrumentálisan.

Igazából elég régen hallgattam ilyesmi zenét úgy igazán élvezettel. De ez a tavaly készült album most nagyon megfogott. Kellő mennyiségben vannak meghökkentő tempótrükkök - mégis indokolva dallammal. Vagy meghökkentő dallamtrükkök - mégis indokolva ritmikával. Néhol Emersonos fordulatok, ami aztán szintén pártolandó, meg kellően bitang riffek (teszem azt a Beast-ben).

Egyetlen igazán negatívum számomra - bár gyanús, hogy ez műfaji sajátosság - a szinte állandó jelleggel használt kikacsintós intrók. Persze, vicces valami reneszánsz dallammal kezdeni, vagy kevésbites billentyűeffekttel. Csak fura, ha a rákövetkező számnak konkrétan semmi köze hozzá.

Most jön az a rész, hogy nem csak őket orrbaszájba, hanem előszedem a King Crimsont, a Rusht és társait is mellé. Csak nem kezdődik a második metálkorszakom?

Szerző: silex  2010.05.19. 11:37 2 komment

Címkék: albumos felfedezős

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr1002015053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silex · http://silex.blog.hu 2010.05.19. 15:29:54

@vargarockzsolt: nem, még nem. De első blikkre érzem, hogy kap egy átböngészést részletesebben
süti beállítások módosítása