Most ismét egy igencsak várt koncert kerül sorra. A Záhony Unplugged Projectbe teljesen véletlenül botlottam bele, úgy két hónapja. Nem is hallottam még mást tőlük, csak ami youtube-on elérhető. Viszont az igen erősen meggyőzőnek tűnik.

Az alapkoncepció - miszerint pop és rock számokat dolgozzunk fel kváziakusztikusan - nem újdonság. Megkockáztatom, hogy három-négy akkord után bármelyik kezdő gitáros egy hasonló dologra fog jutni. Ezzel együtt lehet ezt nagyon jól is csinálni. Szerintem a kulcs a megfelelő számok kiválasztása, és az azokba való elég bátor belenyúlás.

Az egyik megoldás a jó számhoz, ha valami olyat választunk, amiről teljesen blődlinek hangzik elsőre, hogy akusztikus feldolgozás. A másik, ha közismert, de talán picit cikinek tartott dalhoz nyúlunk. Amolyan összekacsintásféleképpen.

Ha valakinek ez a két szám nem lett volna elég meggyőző - nagyon telt zene, kifejezetten jó énekhangok, stabil, kipróbált koncepció -, annak még gyorsan ide még egyet. Incubustól. Első ránézésre hasonlóan, de bizonyos finomságok miatt mégis egész máshogy.

http://www.zahonyunplugged.hu/

Szerző: silex  2009.07.31. 10:00 Szólj hozzá!

Címkék: előzeteses fesztiválos

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr891277923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása