Röviden, ha valaki nem tudná: Van az, hogy moly.hu, könyvek körül sok-sok jófej emberrel. Ennek kapcsán volt tegnap első, nemhivatalos, fűbenülős kötetlenkedés tegnap.

Szóval az egész a Margitszigeten történt, egy kellemesen tájékozódási pontoktól mentes helyen. Emiatt picit többet rohangáltam a bejáró és a helyszín között, mint eredetileg terveztem. De egy szavam se lehet, mert sörért meg Bojána.

Volt hozzá mindenféle süti - szigorúan teljességmentesen: házi meggyes negyvenketto kezei közül és mesekeksz lúj jófejségéből. Finomak voltak. Legalábbis a fogyási ráta ezt látszik alátámasztani.

Ahogy szép lassan érkezgettek az emberek, beszélgettünk mindenféle izgalmasságokról, úgyismint kis bigyók az emberek agyában, a pipettacsőben, vagy éppen a monitoron.

Időközben rengeteg könyvcsere realizálódott, körbeadogatással, rácsodálkozással, borítóelemzéssel (via tillaitamas), hamár LordPeti talált némi anyagot hozzá a Nyugati aluljárójában.

Igazából ha jól tudom, még volt egy - vagy több? - felolvasás is végül, de persze pont akkor amikor a távolságtól nem hallhattam igazán. Akkoriban lehetett ez, amikor krlany és Vera elé rohangáltam (a lemerült telefon sok bonyodalmat tud okozni, de a házi barackpálinka igen finom).

Valamikor ekörül futott be juice és Bence is a környék szökőkútjához. Ők meg kaptak kiváló sörzuhanyt a nyakukba, amolyan nevetésből fakadó üdvözlésféleképpen ("Úgy fájt a fejem, rájöttem, hogy meg kell innom néhány sört").

Aztán hirtelen sokan lettünk. Olyan sokan, hogy már nem egy, hanem két-három beszélgetés ment párhuzamosan. Van ennek egy varázsa egyébként, amikor az ember ki tudja kapcsolni a szavak értelmét. Igen izgalmas zeneisége tud lenni 5-6 beszédhangnak párhuzamosan. Volt külön fejlesztői pokróc, ahol maerlyn és Bence próbálta megérteni az igényeket, leginkább lilijan és negyvenketto tolmácsolásában.

Szép lassan sötétedni kezdett. Valamiért elkezdtem összeszedni a szemetet. Igazából szórakoztató megfigyelni, hogy ennek örömére mindenki nekiállt az indulásnak. Pedig nem volt konkrétan ilyesmi szándék. Úgy látszik, mégiscsak tudok hatni, még ha nem is akarok.

Jó volt ez, szép volt ez, eseménydús volt ez. Sajnos kicsit felsorolósra sikeredett most, de ez is csak azt bizonyítja, hogy jobb ott lenni, mint nem. Úgy mindig teljesebb az élmény. Meg nyilván kihagytam egy csomó mindent, de azt majd mások elmesélik (remélem). 

Még ilyet!

Szerző: silex  2009.08.10. 17:57 1 komment

Címkék: könyves élményes

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr541300925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2009.08.10. 18:10:21

Egyszerre három embert leköpni sörrel azért már művészet... :D
süti beállítások módosítása