Már megint egy első próba. Már megint élményszámba ment. Ha valaki még esetleg nem tudná, december 12-én ünnepli a moly.hu egyéves fennállását. Ennek örömére lesz mindenféle mulatozás, könyvcserélés, felolvasás, nomeg zenélés is persze.

Az egész abból indult, hogy az egyik tag (Netelka) versét zenésítsük meg. Persze egy szám nem csinál koncertet, el is kezdtem körbenézelődni miféle könyves témájú zenék terjengenek a világban. Találtam rengeteget, ebből kiválaszottunk valamivel kevesebbet, majd nekiálltunk jól a mindig izgalmas újrahangszerelésnek. Ez most afféle akusztikus-csendesülős vonal lesz. És hogy kicsit csigázzam az érdeklődést, közte - többek között - egy Iron Maiden számmal is.

A hangszerelés persze egy ilyen egyszeri projektnél mindig kicsit esetleges, de úgy érzem, sikerült valami izgalmasat találni. Lesz benne természetesen basszusgitár (bár kacérkodtam a bőgővel, ez most még korai). Aztán még:

  • Nejlonhúros akusztikusgitár a nyugis elszállás jegyében negyvenketto által
  • Fantasztikus énekszólamok lilijan és krlany lehengerlő előadásában
  • Izgalmas, metálszagú csellófutamok Kutor húrjaiból (aki egyébként a Leecher egyik csellósa)
  • Mindez megtámogatva egy régi kedves zenésztársam, Csanád ütősözésével (jelenleg az Armenise-ben hallható)

Egész izgalmasnak néz ki a dolog amúgy. Legfőképp talán azért, mert csellóval még soha nem volt dolgom ilyen közelről. Szép dolgokra képes hangszer, azt kell mondjam. És igen, ahogy Kutor külön felhívta a figyelmemet, olyan hangok léteznek rajta, amiket hiba volna kihagyni bármilyen metálzenekarnak és hát gitáron nem igazán léteznek.

Szóval, kedves rockerek, itt az ideje átnyergelni!

Szerző: silex  2009.11.17. 17:48 Szólj hozzá!

Címkék: előzeteses kreatívos próbás

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr191532330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása