Claypool aktualitását a közelgő bécsi koncertje adja. Még ma elrohanok jól jegyet venni, ez egyelőre az év nagy dobásának szánt koncert a repertoáromban.

Leginkább a Primusból lehet ismerős. No meg onnan, hogy a South Park főcímzenéje is hozzá fűződik. Agyament zenéket csinál ő, nagyon bátran, nagyon szabadon. És bár legtöbbször basszusgitáron látható, játszik mindenféle hangszeren. Ezek közül a legőszintébb a whamola: fogj egy partvist, húzz rá egy húrt és miközben egy dobverővel ütöd, hangolgasd ide-oda egy csapágy segítségével. Ha nagy leszek, lesz nekem is.

Valahol mélyen igazából két dolog van, ami miatt nem lehet szó nélkül elmenni mellette, ami miatt muszáj teljesen odáig lenni érte. Az egyik az imént említett agyamentség. Nem csak a zenéjében jönnek egymás után a jól megkonstruált WTFek, színpadi kiállása, öltözködése is igencsak extravagáns. Jelenség, na.

A hangszeréhez meg nagyon ért. Tapping, slap valami hihetetlen tempóban sima ügy nála. Az effekteket pont megfelelően adagolja: amikor már annyit pakol rá, hogy majdnem mindegy is, mi volt az eredeti hangszer, még akkor is helyénvalónak tudja érezni az ember. Ha valami nagyon jellemzőt kéne mondanom a játékáról, az iszonyatosan perkusszív még egy olyan jelző, amit egész biztos nem hagynék ki. Egyébként meg: Cliff Burton után felvételizett a Metallicába. Nem fogadták el, mert - ahogy Hetfield mondta - túl jó volt. Állítólag ezt játszotta be nekik:

 És még egy teljes értékű saját alkotását is ide, hogy jó legyen. Tommy the Cat.

Szerző: silex  2010.03.04. 16:59 Szólj hozzá!

Címkék: rajongós zenészes

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr291809091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása