Szombaton lenéztem. Volt tömeg, középdrága áron sör és még tömeg. A bajom ezzel, hogy extrajó zene nélkül nem bírom. Elég sörhöz meg így nem lehet jutni. Pedig az is feledtetni tudná. Ha nem kéne három-négy számon keresztül sorban állni négy decinként. És ha nem az orrom előtt fogyna ki ezután a sörcsap. Ez is a tömeg miatt van. Puffogás befejezve, lássuk a fellépőket.

Zuboly

Szépen leosztott hármasélmény, első lépcsője a csalódás volt. A koncert valahogy szét volt esve. Lehet, hogy Ágoston Béláék nem érzik annyira ezt a szabadtérifesztiválos-nagyszínpad dolgot. Lehet, hogy a keverésből szinte teljesen hiányzó középtartomány a hibás. Esetleg a sok új tag még nem forrott eléggé össze. Vagy pusztán csak jobban állt nekik a beatbox, mint az elektronika. Pedig igazából jó és kellemesen elborult zenét játszanak. Nem is értem. Talán legközelebb.

http://www.zuboly.com/

Kiscsillag

Második lépcső, kellemes meglepetés. Soha nem hallottam még ezelőtt. Egy legyintés, hogy biztosan Kispálklón, és elintéztem. Hát nem. Vagy legalábbis ahogy én emlékszem, nem. Pörgős, lendületes, harapós. Jó szövegek, jó riffek, erőteljes bassszusok (Hangsúlyozom: ez nem azt jelzi itt, hogy a fenti jelzők mindegyikének ellentettje lenne igaz a Kispálra). Kifejezetten élvezetes volt hallgatni. Bár a tömegfóbiám miatt pindúrt csökkent az élmény, szóval kell valami kisebb koncertre is látogatni hamarosan. (Ja, most nézem, a honlapjuk ritka nehézkes. Nem baj, azért idelinkelem.)

http://www.kiscsillagzenekar.hu/

Quimby

Harmadik a stabil nemjó. Valamikor 9-10 éve láttam először - és eddig utoljára - a Quimbyt. Akkor az volt a bajom, hogy a biztonságiak nem engedték, hogy táncoljak a második sorban. Most sem keltett túl pozitív benyomást a zenekar. Olyan semmilyen, folyik és egyszercsak véget ér. Valamint a három ütős már kicsit túlzó szerintem ahhoz képest, hogy mi jön ki a dologból. Egy kedves ismerősöm szerint ez azért van, mert nem tizenegykét éves koromban ismertem meg. Akkor nosztalgiából biztosan tudnám élvezni. Így sajnos nem.

http://quimby.mentha.hu/

Azért végül csak jól sült el az este. Volt szolid házibuli főzőcskével, Startdusttal, utána meg hajnali séta a Moszkva térig.

Szerző: silex  2009.06.08. 20:27 Szólj hozzá!

Címkék: koncertes fesztiválos

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr561172329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása