Olvasom a MyMusicon, hogy újra megnyílik a Total Metal Club. És bár a Mátyás utcában - a régi helyén - csak egyszer voltam, elég erős a nosztalgiafaktora a dolognak.

Pici pince, még kisebb színapddal, maximum 5-6 asztal. A füst áll, az asztalok csillognak a kiöntött sörtől, bortól. A háttérben halkan duruzsol a metál bármelyik, dallamosnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető alfaja. Nem hiszem, hogy 18 fölé kúszik az átlagéletkor egy ilyen szombat estén - mert Total Metal csak heti egy este van.

A hely nem volt különösebben drága, de mivel az anyutól kapott zsebpénz még így is nagyon kevés, az ember leugrik egy kis alapozásra a Mátyás Pincébe. Az első két sör csövesek között, aztán mehet a buli. Valami amatőr blackbanda kezdi, néhány mindenmindegy-hajpörgető fiatalemberen kívül nem is nagyon figyelnek rájuk. Végülis a kikent-kifent gótcsajok inkább vörösboroznak a pultnál.

(A képek a Total Metal Club oldaláról származnak)

Én meg Vogonékkal a sarokban. Masszív alkoholfogyasztás, közben világmegváltás tizenhétéves módra. Az asztal egyetlen tűzszerszámát - egy doboz gyufát - persze valakinek egy mozdulattal sikerül felgyújtani. A biztonsági csak szól, hogy nem kéne, de ennyi. Végülis többet nem lesz ilyen.

Igen, gyerek kezébe nem való.

Aztán lassan vége a koncertnek, jöhet a grind-diszkó. A műfaj szépségét az adja, hogy táncolni gyakorlatilag képtelenség rá. Leginkább valami háttérdarálás a kedves barátaid lerugdosásához, vagy a hátsó sorban való hozzáértő cöccögéshez.

Ja, és este tizenegy a záróra, na az se semmi. Ráadásul ez valami évadzáró buli volt, tehát még tovább is voltak nyitva, mint amúgy szoktak. Vár a pizsi, menni kell. Kifelé csak egy sörtócsában alvó alakon kell átlépnem - állítólag ritka, hogy ilyen kevés.

Viszont most új helyszín (Soroksári út, kb 45-ös szám), állítólag hajnalig lehet majd hódolni a metál istenének. Megnyitó szeptember 12-én. Gyanús, hogy kiöltözöm rendesen - fekete ruha, szegecselt karkötő az alapvető dresscode itt -, talán még egy pandamaci-sminket is bevállalok.

Ezt látni kell.

\m/

Szerző: silex  2009.09.03. 12:14 Szólj hozzá!

Címkék: előzeteses nosztalgiás

A bejegyzés trackback címe:

https://silex.blog.hu/api/trackback/id/tr171357231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása